Syyskokous Bottalla!

23.10.2023

Syyskokous Bottalla 19.10.2023!

Tilaisuus avattiin puheenjohtajamme Kai Mäenpään toimesta ja hän kävi lyhyesti läpi yhdistyksen asioita.

Alkupalaksi saimme SKIY:n stipendillä palkitun Aallon opiskelijan ja SKIY:n opiskelijajäsenen Tuomas Herlevin esityksen. Hän avasi kokemuksiaan vaihto-opiskeluistaan Sveitsissä (EPFL). Reissusta oli jäänyt reppuun paljon kokemuksia ja eväitä tulevaan, sekä myös uusia ystäviä. Kokonaisuutena hyvä ja antoisa kokemus.

Tilaisuuden esitelmöijä oli TkT Pekka Pokela, joka on Aalto Yliopiston työelämäprofessori tuotekehityksen alalta. Pekka on työskennellyt mm. Teknologiateollisuus ry:ssä, EK:ssa sekä johtajana liiketoiminnan konsulttiyritys Gaia Consulting Oy:ssä. Pekan esitelmän aiheena oli: “Merituulivoiman tilannekuva ja mahdollisuudet Suomelle”. Esitelmästä saimme hyvän tilannekuvan Suomen sekä muidenkin lähimaiden hankkeista erityisesti Itämerellä.

Aiheen parissa työskentelee jo hyvä glusteri Suomalaisia yrityksiä. Merituulivoiman markkinat ovat vielä alle 100 miljardin € bisnes, mutta kasvupotentiaali on valtava. Lisäksi saimme hyvän case esimerkin eräästä suunnitteilla olevasta hankkeesta. Esityksestä sai hyvän kuvan merituulivoiman mahdollisuuksista Suomelle. Tästä aiheesta tullaan kuulemaan varmasti vielä isosti tulevina vuosina.

Esitysten jälkeen olikin vuorossa Bottan maittava kabinettimenu ja sen lomassa oli hyvä käydä läpi esityksiä sekä muita kuulumisia.

 

 

 

 

 

Lisää artikkeleita

Vuosikokous 2024

Vuosikokous 2024

23.5.2024 Vuosikokous Helsingin Suomalaisella Klubilla! Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Helsingin Suomalaisen Klubin hienossa Pohjola-salissa. Yhdistyksemme...

Jäätävän kylmä talviretki

Jäätävän kylmä talviretki

Jäätävän kylmä talviretki Torstaina 15.2.2023 SKIY vieraili Bluefors Oy:lla Helsingin Pitäjämäessä. Osallistujia oli yli 20 henkilöä, ja vierailu oli jatkoa aiemmalle...

Share This