Jäätävän kylmä talviretki

17.2.2024

Jäätävän kylmä talviretki

Torstaina 15.2.2023 SKIY vieraili Bluefors Oy:lla Helsingin Pitäjämäessä. Osallistujia oli yli 20 henkilöä, ja vierailu oli jatkoa aiemmalle joulukokoukselle, jossa saimme kattavan esittelyn Blueforsin toiminnasta. Tällä kertaa tarkoituksena oli tutustua yrityksen toimintaan tehtaalla tarkemmin.

Vierailu aloitettiin Production Director Janne Niemisen yritysesittelyllä, johon liittyi laaja keskustelu Blueforsin toiminnasta. Oli ilahduttavaa kuulla, että yrityksellä on suuria kasvusuunnitelmia, ja niiden tueksi vahva kasvurahoitus on jo käytössä. Lisäksi meille kerrottiin, että vastapäisellä tontilla tehty kaivutyö liittyi yrityksen laajennussuunnitelmiin, sillä nykyiset tilat uhkaavat käydä ahtaiksi. Uutta tuotantotilaa onkin tarkoitus rakentaa parin vuoden sisällä. Esittelyn jälkeen tehtaalla oli mahdollisuus tutustua tiloihin, jotka eivät ole vielä kovin vanhoja. Nopean kasvun vuoksi tehtaan layoutia on jouduttu muokkaamaan jo useaan otteeseen. Kierros oli erittäin mielenkiintoinen.

Bluefors perustettiin vuonna 2008, ja sen toimialana on kylmälaitteiden ja mittareiden valmistus tutkimuskäyttöön. Yrityksen laitteilla voidaan saavuttaa hyvin lähellä absoluuttista nollapistettä eli 0 K (-273,15 °C) lämpötiloja. Kuulimme myös, että teknisesti 4 K:n lämpötilaan pääseminen on melko helppoa, mutta kylmempiin lämpötiloihin vaaditaan jo huomattavasti kehittyneempää teknologiaa, joka on Blueforsin ydinosaamista. Yrityksen liiketoiminnan merkittävä muutosvoima on ollut kvanttitietokoneiden kehittäminen, sillä kvanttitietokoneiden suprajohtavuuden saavuttaminen edellyttää erityistä kylmyyttä, jota Bluefors voi tarjota.

 

 

 

 

 

 

Lisää artikkeleita

Vuosikokous 2024

Vuosikokous 2024

23.5.2024 Vuosikokous Helsingin Suomalaisella Klubilla! Yhdistyksen vuosikokous pidettiin Helsingin Suomalaisen Klubin hienossa Pohjola-salissa. Yhdistyksemme...

Syyskokous Bottalla!

Syyskokous Bottalla!

Syyskokous Bottalla 19.10.2023! Tilaisuus avattiin puheenjohtajamme Kai Mäenpään toimesta ja hän kävi lyhyesti läpi yhdistyksen asioita. Alkupalaksi saimme SKIY:n...

Share This