Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

Jäsenillemme järjestettävät vuosittaiset kokoukset, joissa on mahdollista tavata ja keskustella alansa johtavien asiantuntijoiden kanssa, sekä ajankohtaiset esitelmät, opintomatkat ja keskustelutilaisuudet sävyttävät vuotuista toimintaamme ja takaavat monipuolisen katsauksen valmistavan teollisuuden yrityksiin ulkomaita myöten.

Kilpailukykyä joustavilla automaatiojärjestelmillä

Webinaari | 14.6.2022 klo 14:00

Tuottavuus ei synny kovalla tekemisellä. Se syntyy innovoimalla ja investoimalla.

Kuinka saadaan enemmän aikaan vähemmällä? Kuinka taklata tuleva työvoimapula? SKIY järjestää jälleen kerran mielenkiintoisen webinaarin, mikä pureutui tuottavuuteen ja sen kasvattamiseen. Suomen parhaat yritykset esittelevät parhaita käytäntöön saatettuja ratkaisujaan tuottavuuden kasvattamisesta automaation keinoin. Ilmoittaudu mukaan ilmaiseen tapahtumaan!

Menneet tapahtumat

Tapahtuma-arkistossa voi tutustua yhdistyksemme järjestämiin tapahtumiin, retkiin ja ajankohtaisiin keskusteluaiheisiin.

Tuottavuus nousuun

Webinaari | 19.10.2021

Tuottavuus ei synny kovalla tekemisellä. Se syntyy innovoimalla ja investoimalla.

Kuinka saadaan enemmän aikaan vähemmällä? Kuinka taklata tuleva työvoimapula? SKIY järjesti ennen kokemattoman webinaarin, mikä pureutui tuottavuuteen ja sen kasvattamiseen. Suomen parhaat yritykset esittelivät parhaita käytäntöön saatettuja ratkaisujaan tuottavuuden kasvattamisesta. Katso tapahtuman tallenne!

Joulukokous

Joulukokous | 10.12.2020

Illan esitelmän pitää konepajatekniikan emeritusprofessori Kalevi Aaltonen. Esitelmän aiheena on: Laskutikusta sosiaaliseen mediaan – ihmiselon mittainen retki tietotekniikkaa ja tuotantoautomaatiota. Kalevi Aaltonen pohdiskelee esitelmässään tietotekniikan ja tuotantoautomaation kehityskaarta ja sen vaikutusta omaan insinööriuraansa ja suomalaisten konepajainsinöörien työtehtäviin ja toimenkuviin.

Muotoilulla menestykseen — Helsinki Design Week

Seminaari | 10.9.2020

Mikä on suomalaisen designin salaisuus? Miksi teollinen muotoilu on Suomen menestyksen valttikortti? Suomen Konepajainsinööriyhdistys järjestää seminaarin, joka tuo yhteen johtavia asiantuntijoita huippuyrityksistä keskustelemaan suomalaisesta teollisesta muotoilusta, designin merkityksestä ja alan tulevista haasteista. Tapahtuma on osa Helsinki Design Weekin ohjelmaa.

Innovaatiolla kohti kasvua

Vuosikokous | 2020

SKIY:n vuosikokouksessa kuullaan vuoden 2018 stipendiaattimme Jorma Turusen väitöstyöstä jonka aiheena on “Societal Impact of Innovation Intensive High Growth Companies”. Esityksessä kuullaan, miten uutta tietoa tuottavat, eli innovaatiointensiiviset yritykset voivat kasvaa nopeammin kuin muut, ja miten näiden yritysten luoma yhteiskunnallinen hyvinvointi ja vaikuttavuus on keskimääräistä suurempi.

SKIY:n talviretki

Talviretki | 13.2.2020

SKIY:n talviretken kohteena oli suuri suomalainen Rocla Oy, joka kehittää, valmistaa ja markkinoi sähköisiä varasto- ja vastapainotrukkeja, automaattitrukkijärjestelmiä sekä niiden elinkaarenaikaisia kokonaispalveluja. Roclan innovatiiviset trukit ja palvelut tehostavat asiakkaiden logistiikkatoimintoja ja vähentävät logistiikan kustannuksia. Talviretkellä tutustuimme Roclan uusiin innovaatioihin sekä tuotantoon.

Robotiikan tulevaisuus

Vuosikokous | 25.4.2019

Vuosikokouksessamme Nina Lehtinen, KTM, Yaskawa Finland Oy:n toimitusjohtaja ja Suomen Robotiikkayhdistyksen varapuheenjohtaja luennoitsi robotiikan markkinoista, niiden jakautumisesta ja positiivisen ennusteen perusteista. 

Robotiikka & automaatio

Kesäretki | 22.8.2019

SKIY:n vuotuinen kesäretki järjestettiin elokuussa 22.8. Vierailun kohteena oli suuri suomalainen robotiikan kokonaisratkaisujen valmistaja, Yaskawa Finland Oy, sekä LM-instruments, korkealaatuisten hammashoidon käsi-instrumenttien valmistukseen erikoistunut yritys.

Lean-ajattelu liiketoiminnan ytimessä

Syyskokous | 10.10.2019

Syyskokouksessamme kuultiin KavoKerrin tuotantojohtajan Petteri Hämäläisen mielenkiintoinen esitys Lean-työkaluista ja -johtamisesta strategisten tavoitteiden saavuttamiseksi yrityksen jokaisella tasolla.